bericht

BERICHT
Auditie 6 en 7 Januari 2019

Auditie 6 en 7 Januari 2019

Drang staat als Haags gezelschap midden in de samenleving en maakt educatie theater over heikele en actuele thema’s in de jongerencultuur. Drang probeert via haar educatieve projecten een bewustwording bij het jonge publiek op gang te brengen.De maatschappij waarin wij leven loopt over van ranglijsten, classificaties en statistieken die ons oproepen om met onze omgeving te wedijveren en vergelijkingen te maken.Drang houdt begin dit jaar auditie voor haar nieuwe educatieve voorstelling Basic Beat.

Voor deze voorstelling zoeken wij vooral:

Acteurs, die goed kunnen bewegen en/of zingen en/of een muziekinstrument spelen. Of Dansers en musici die ervaring hebben met acteren. BASIC BEAT is een voorstelling met veel dans en muziek. Wat is de sleutel tot geluk? Wat heb je nou echt nodig? Om erbij te horen, geaccepteerd te worden? Moet je dan hot zijn? Alle trends volgen? Succesvol zijn? Mooi zijn? Wanneer is het genoeg? Wanneer voldoe je aan die externe eisen? En wie bepaalt dat? De Influencers die proberen je te verleiden op hen te gaan lijken of Liken? In een overkill aan prikkels en verwachtingen moeten jongeren ergens binnenin zichzelf een laatje vinden, waarin het antwoord ligt wat hen gelukkig maakt. Maar helaas zit dat laatje vaak op slot en is de sleutel kwijt…

Tijdsplanning

Repetities beginnen vanaf medio januari. Er wordt zowel overdag, als ‘s-avonds of in het weekend gewerkt. Er wordt toegewerkt naar een montagevoorstelling op basis van improvisaties in zowel spel als beweging. De voorstelling speelt vanaf 1 april t/m 18 april 2019 dagelijks tweemaal voor MBO studenten van het ROC Mondriaan met een aansluitende workshop door de acteurs..

Auditie opdracht

1. Bereid een absurde/komische (stand-up) act voor over de hierboven genoemde thema’s. Gebruik hierbij vooral muziek, beweging en non-verbaal spel.
2. Bereid een korte monoloog /tekst voor van een “influencer”.
3. Bereid een korte bewegingscyclus voor die gaat over “in het nauw zitten”,

Neem kleding mee waar je je makkelijk in kunt bewegen. Naast de voorbereide scènes wordt met elkaar gewerkt op de speelvloer en samen met de andere acteurs geïmproviseerd. Vandaar dat de tijden ruim genomen zijn.

HOE GEEF JE JE OP Je kunt je opgeven voor de auditie door te mailen naar productie@drang.nl. t.a.v. Irfaan Koerban. Hierbij vermeld je: naam, telefoonnummer, adres, mailadres, leeftijd en hoeveel spel / dans / muziek ervaring je hebt of welke opleiding je hebt gedaan. Foto toevoegen! Wij delen je in op basis van binnengekomen reacties, maar je kunt uiteraard een voorkeursdatum opgeven dan proberen we daar rekening mee te houden.

Volg ons

  • Schelpkade 45
    2514 KB Den Haag
Nieuwsbrief
Dankjewel voor je inschrijving!
Oeps! Er ging iets miss probeer het later nog eens.