Theatergroep Drang

OVER
Theatergroep Drang

Theatergroep Drang is eind 1995 opgericht met het doel professionele reguliere en educatieve producties uit te brengen in de Haagse regio. In de loop der jaren heeft zij op de vreemdste, boeiendste, onherbergzaamste plekken van Den Haag voor publiek gespeeld. Op zoek naar uitdaging en het ongewone, verkoos Drang karakteristieke panden uit de regio boven de reguliere theaters.

‘Drang neemt de studenten zeer serieus. De professionele, educatieve voorstellingen laten, ongecensureerd en zonder het morele vingertje, dilemma’s en thema’s zien uit de jongerencultuur. Het educatieve traject daaromheen heeft een pedagogisch doel.’

Lucienne van Amelsfort — Artistieke leiding Drang

Wat doen wij?

OVER
Theatergroep Drang

Theater voor onderwijs

Vanaf 2012 is Drang zich volledig gaan richten op educatieve voorstellingen voor het mbo-onderwijs door heel het land. De artistiek leider van Drang, Lucienne van Amelsfort, weet door haar pedagogische achtergrond jongeren op de juiste toon aan te spreken en daadwerkelijk te raken. Haar voorstellingen stellen actuele onderwerpen en dilemma’s uit de jongerencultuur aan de kaak. Allemaal hebben ze als doel herkenning op te roepen, te confronteren, provoceren en ontroeren. Pas wanneer de rauwe werkelijkheid zichtbaar wordt, worden jongeren aangemoedigd bij zichzélf te onderzoeken wat bepaalde thema’s met ze doen. Met de voorstellingen houden wij een onverbloemde spiegel voor die een emotionele reactie uitlokt. Dit is voor jongeren de sleutel tot het kritisch bij zichzelf naar binnen kijken en het vinden van begrip en inleving voor ‘die ander’.

Prikkelen en uitdagen

Wij geloven sterk in de kracht van het ongewone, het uitdagende en het prikkelende en zoeken daarom steeds opnieuw naar manieren om te raken. Soms zijn we spraakmakend, andere keren poëtisch. Maar onze kern blijft: verbinding maken. Met maatschappelijke thema’s, met partners, met ons publiek. Daarom spelen wij graag in op de behoefte die bij jóu ligt. Naast voorstellingen voor het mbo, verzorgt Drang bijvoorbeeld gastlessen en interactieve workshops gericht op zang, dans en theater in het primair, voortgezet en hoger onderwijs. Wij zijn steeds op zoek naar manieren om méér jongeren door middel van theater in beweging te brengen.

'Drang dringt door. Drang is altijd een belevenis. Drang durft, doet en deelt als geen ander. Drang komt overal en bij iedereen binnen.'

Laudie Vrancken – Programmacoördinator Cultuuranker Theater De Nieuwe Regentes

Acteurs

Theatergroep Drang levert met grote regelmaat voorstellingen af van hoog niveau, waarin deze jonge en talentvolle acteurs met grote betrokkenheid spelen en -na de voorstelling- ook doceren.

Jaap Postma – Artistiek leider, Stichting Blauwe Vogel

Organisatie

Drangstudio

verhuur

Drangstudio huren

Drang biedt aan theatermakers en culturele instellingen de mogelijkheid gebruik te maken van de Drangstudio voor:

 • repetities of uitvoeringen van eigen producties

 • culturele
  bijeenkomsten

 • workshops onder professionele begeleiding

Faciliteiten

 • De afmeting van de Drangstudio, bedraagt 15 bij 8 meter met een hoogte van 5 meter.

 • De ruimte is voorzien van een vaste licht- en geluidsinstallatie.

 • De Drangstudio beschikt over een tribune.

 • Er zijn materialen aanwezig om de ruimte geschikt te maken voor kleine publiekspresentaties.

 • Er zijn materialen aanwezig om de ruimte geschikt te maken voor kleine publiekspresentaties.

 • De aangrenzende keuken beschikt over moderne voorzieningen van waaruit catering mogelijk is.

 • Op de eerste verdieping is er een kleedruimte, voorzien van een douche.

Interesse?

Al naar gelang de aard en de duur van de activiteit is de huurprijs variabel en bespreekbaar. Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

Geweest