• Voorstelling

  • Confronterende voorstelling over ouderenmishandeling.

Speel data

Nov 2019

Locatie

Drangstudio Schelpkade 45 2514 KB Den Haag

Aanvang

19:30

uur
Duur

120

min.
Ticket Kosten

12.50

Thema's

angst

ouderenmishandeling

ouderenzorg

verontwaardiging

medeleven

schaamte

Broos

Broos nodigt uit tot medeleven, verontwaardiging en zelfs boosheid.

Broos is een actuele, confronterende voorstelling over ouderenmishandeling. Angst en schaamte maken het niet gemakkelijk om erover te praten. Toch is het nodig om er aandacht aan te besteden, want ongeveer 5 procent van de ouderen krijgt ermee te maken. (H)erkenning van mishandeling is dan ook enorm belangrijk, niet alleen voor professionals in de zorg maar nu juist ook voor studenten in opleiding.

In de voorstelling worden voor iedereen herkenbare situaties gespeeld. Het kan gaan om bijvoorbeeld slaan of knijpen, maar ook treiteren, uitschelden, bestelen of te weinig eten. Het is soms moeilijk te zien dat het om mishandeling gaat. Mishandeling is dan ook een breed begrip.

Broos nodigt uit tot medeleven, verontwaardiging en zelfs boosheid. Toch is het een voorstelling met een lach en een traan. Het is zwaar, maar ook komisch. Sommige acteurs zijn boven de 80 jaar. Zij maken het thema uitermate invoelbaar!

In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van drama en muziek. De voorstelling is geschikt voor professionals in de zorg, welzijn en ouderenzorg, beleidsmakers, vrijwilligers die met ouderen werken en studenten. Bij de voorstelling hoort een verdiepende workshop aansluitend aan de voorstelling en een interactief lespakket.


Voorstelling boeken voor u organisatie? Neem contact op met info@drang.nl

Gisteren 'Broos' voor de tweede maal gezien. Wat is het stuk toch gewéldig! Super acteurs! Mooi onderwerp, duidelijk neergezet hoe misbruik wordt gemaakt van de kwetsbaarheid van de oudere en de druk van de verpleging daarbij. 

Geertje van Marwijk – Assistent manager Verpleeghuis Pieter van Foreest, Delft

Inschrijven voor

Broos

Wil je als docent, school of organisatie deze voorstelling boeken of meer weten? Schrijf je dan nu in en ontvang meer informatie.

Speel periode

Nov 2019

Locatie

Drangstudio Schelpkade 45 2514 KB Den Haag

Duur:

120

min.
Geschikt voor:

Professionals in de zorg, welzijn en ouderenzorg, beleidsmakers, mantelzorgers, vrijwilligers die met ouderen werken en studenten.

Capaciteit vanaf:

75

personen
Educatief packet:

Voorstelling
Lesbrief
‍Workshop

Uw gegevens:

Dank voor je inschrijving! We hebben je gegevens ontvangen.
Oeps! Er ging iets mis probeer controleer je gegevens en probeer opnieuw.

Lesbrief

educatief traject

Via de lesbrief kan er in de klas dieper op de thematiek en dilemma’s uit de voorstelling worden ingegaan. Welke opvattingen en kwetsbaarheden spelen er in de groep? Hoe kan je omgaan met uit elkaar liggende meningen? Wéét je waar je terecht kan als je kampt met problemen die je herkent uit de voorstelling?

Deze lesbrief met interactieve werkvormen, kan zowel voor als na de voorstelling worden ingezet binnen de lessen Burgerschap. Het plaatst thema’s in een breder maatschappelijk kader en zorgt ervoor dat het effect van de voorstelling nóg dieper doordringt in de belevingswereld van de jongeren.

No items found.