• Voorstelling

  • Recht tegenover elkaar staan

Speel data

Jun 2022

Locatie

Aanvang

15:10

uur
Duur

45

min.
Ticket Kosten

Thema's

radicalisering

angst

geloof

Radicaal

In de voorstelling Radicaal staan Luuk, een fervente PVVer, en Salim, een fundamentalistische moslim, recht tegenover elkaar. In hun woordengevecht wordt de naïeve Benyounnes geplet tussen deze twee denkbeelden. Volledig in verwarring geraakt vraagt hij zichzelf af wie hij is: Marokkaan, Nederlander, een goed moslim? Maar voordat hij daar het antwoord op weet kondigt zich het noodlot aan.

Inschrijven voor

Radicaal

Wil je als docent, school of organisatie deze voorstelling boeken of meer weten? Schrijf je dan nu in en ontvang meer informatie.

Speel periode

Jun 2022

Locatie

Duur:

45

min.
Geschikt voor:

MBO-studenten van alle niveaus

Capaciteit vanaf:

40

personen
Educatief packet:

Voorstelling
Lesbrief
‍Workshop

Uw gegevens:

Dank voor je inschrijving! We hebben je gegevens ontvangen.
Oeps! Er ging iets mis probeer controleer je gegevens en probeer opnieuw.

Lesbrief

educatief traject

Via de lesbrief kan er in de klas dieper op de thematiek en dilemma’s uit de voorstelling worden ingegaan. Welke opvattingen en kwetsbaarheden spelen er in de groep? Hoe kan je omgaan met uit elkaar liggende meningen? Wéét je waar je terecht kan als je kampt met problemen die je herkent uit de voorstelling?

Deze lesbrief met interactieve werkvormen, kan zowel voor als na de voorstelling worden ingezet binnen de lessen Burgerschap. Het plaatst thema’s in een breder maatschappelijk kader en zorgt ervoor dat het effect van de voorstelling nóg dieper doordringt in de belevingswereld van de jongeren.

No items found.
No items found.