• Voorstelling

  • Gamen, appen, swipen en cyberpesten.

Speel data

Apr 2018

Locatie

Het Stadsklooster Korte Vleerstraat 230 2513VP Den Haag

Aanvang

11:52

uur
Duur

60

min.
Ticket Kosten

Thema's

angst

sociale media

gaming

smartphone

verslaving

digital youth

mediaverslaving

keuzestress

The Future is Now!

The Future is Now! gaat over zes jongeren die zich terugtrekken in een klooster om te ontstressen. Wat zij niet van elkaar weten, is dat ze lunchtime voor de ondoordachte en impulsieve keuzes die ze hebben gemaakt én voor de lastige keuzes die ze nog moeten maken. Wat doe je bijvoorbeeld als je ongewild zwanger bent geraakt, of als je grote schulden hebt gemaakt door gameverslaving, of als er een naaktfoto van jou is geplaatst op Facebook? In de serene, verstilde ruimte van het klooster worden de broeiende geheimen van de personages stukje bij beetje ontrafeld.

Inschrijven voor

The Future is Now!

Wil je als docent, school of organisatie deze voorstelling boeken of meer weten? Schrijf je dan nu in en ontvang meer informatie.

Speel periode

Apr 2018

Locatie

Het Stadsklooster Korte Vleerstraat 230 2513VP Den Haag

Duur:

60

min.
Geschikt voor:

jongeren vanaf plusminus 16 jaar

Capaciteit vanaf:

75

personen
Educatief packet:

Voorstelling
Lesbrief
‍Workshop

Uw gegevens:

Dank voor je inschrijving! We hebben je gegevens ontvangen.
Oeps! Er ging iets mis probeer controleer je gegevens en probeer opnieuw.

Lesbrief

educatief traject

De voorstelling The Future is Now! wordt in samenwerking met de GGD Haaglanden ontwikkelt om jongeren vanaf plusminus 16 jaar bewuster te maken over de consequenties van hun keuzes. Het educatieve traject bestaat – naast de voorstelling – uit een lesbrief en workshops.

Via de lesbrief kan er in de klas dieper op de thematiek en dilemma’s uit de voorstelling worden ingegaan. Welke opvattingen en kwetsbaarheden spelen er in de groep? Hoe kan je omgaan met uit elkaar liggende meningen? Wéét je waar je terecht kan als je kampt met problemen die je herkent uit de voorstelling?

Deze lesbrief met interactieve werkvormen, kan zowel voor als na de voorstelling worden ingezet binnen de lessen Burgerschap. Het plaatst thema’s in een breder maatschappelijk kader en zorgt ervoor dat het effect van de voorstelling nóg dieper doordringt in de belevingswereld van de jongeren.

No items found.